Opening nieuw seizoen

Hallo allemaal,

De (schaak) vakantie is weer ten einde. Dit betekent dat het nieuwe schaakseizoen voor de deur staat.

We trappen af met een nieuwe competitie. Namelijk de rapid competitie. Per avond spelen we 4 wedstrijden van 18 min + 5 sec per zet. Je mag als je wilt in totaal 6 byes opnemen. Dus als je de laatste ronde van de avond niet mee wilt spelen dan kan je hiervoor een bye opnemen. Een bye betekent een half punt. Je hoeft je niet af te melden voor de avond, want je wordt pas ingedeeld als je er bent. Dus kom op tijd. Om 20.00 wil ik de eerste ronde indelen. Kom je te laat dan betekend dit dat je voor de eerste ronde een bye krijgt. De 2e ronde van de avond kan je dan uiteraard wel mee doen. Nadat de laatste partij van de ronde is verwerkt wordt er opnieuw ingedeeld. Er zijn in totaal 5 rapid avonden. De 2e avond valt samen met de ALV. Het is daarom nog onbekend hoeveel ronden er totaal gespeeld worden. Waarschijnlijk 18 of 19 ronden. De 1e avond is maandag 28 augustus ( a.s. maandag).

De 1e wintercompetitie avond is op 4 september. De indeling wordt weer volgens een loting voltooid. Vanaf de 2e ronde wordt er weer volgens ons keizer systeem ingedeeld. De laatste wintercompetitie zal op 7 mei zijn. De zomercompetitie zal beginnen op 28 mei.

Het aantal OSBO teams zijn inmiddels aan de OSBO doorgegeven. We hebben in totaal 3 teams. We kunnen eventueel nog een 4e team aanmelden. Dus heb je je nog niet bij mij gemeld, dan kan dat alsnog. Ook reserve spelers zijn altijd welkom.

De ALV zal plaatsvinden op 2 oktober (tevens dus de 2e rapid avond). De stukken zullen uiterlijk 2 weken daarvoor worden verspreid. Er zijn nog 2 vacatures open in het bestuur, dus denk hier alsjeblieft over na. We willen graag verder met de schaakmaat, maar daar hebben we jullie hulp bij nodig. Denk daarnaast ook na over een eventuele ledenwerving. Hoe meer leden hoe meer vreugd.

De prijsuitreiking van afgelopen seizoen zal plaatsvinden in de 3e ronde (18 september). Dus wees hierbij.

Dan rest me nog jullie allemaal een mooi seizoen toe te wensen. Met veel mooie (en leuke) partijen.

Tot a.s. maandag!

Groeten, Steven

Foto's