Toelichting formulier OSBO-competitie

Beste leden,

Het seizoen 2017-2018 is bijna ten einde! Hopelijk is het voor iedereen een leuk schaakjaar geweest. Om het seizoen 2018-2019 zo goed mogelijk te beginnen heb ik als wedstrijdleider gegevens nodig.

Voor de interne competitie  nemen wij aan dat  je gewoon meespeelt voor de wintercompetitie. De openingsavond is op 27 augustus en de competitie begint een week later.

Als je alleen de interne clubcompetitie wil spelen hoef je dus niets te doen!

Wil je ook wel meespelen in een Osbo-team, lees dan verder en vul dan dit formulier in.
Retourneren vóór
uiterlijk 29 juni 2018.

Toelichting op het formulier.

Nieuw dit jaar is dat er teams aangemeld kunnen worden om in de KNSB competitie te spelen. Deze competitie lijkt veel op die van de OSBO. Dit is vanaf heden ook los gekoppeld van de OSBO. Men kan dus voor beide competities spelen.

De KNSB-competitie vanaf de 5e klasse en lager begint in oktober en eindigt in april. Er zijn 7 wedstrijden, waarvan er in ieder geval 3 keer thuis en 3 keer uit gespeeld word. Anders dan bij de OSBO is er hier geen slotronde. Wil je niet in principe alle wedstrijden (uit en thuis) spelen, wel incidenteel invallen, meld je dan als invaller. De wedstrijden worden op zaterdagmiddag gespeeld. In welke klasse er gespeeld wordt is nog niet bekend. Schaakstad 3 heeft volgend jaar recht op KNSB klasse 4. Ze zoeken nog spelers (voor eventueel vast en invallen). Wil je graag spelen in de 4e klasse geef dat dan bij de opmerkingen aan.

De Osbo-competitie begint in oktober en eindigt in april. Er zijn 7 wedstrijden, waarvan er 3 thuis en 3 uit. De laatste ronde is een gezamenlijke ronde, waar is nog niet bekend.
Wil je niet in principe alle wedstrijden (uit en thuis) spelen, wel incidenteel invallen, meld je dan als invaller. In verband met de nieuwe opzet van de KNSB, heeft de OSBO ook een nieuwe opzet gemaakt. Er zijn nu 2 competities. Namelijk die met 8 spelers en de andere met 4 spelers. De competitie van 8 spelers lijkt het meest op de competitie die we kennen. Het enige verschil is dat elke klasse nu met 8 spelers speelt. De competitie van 4 spelers lijkt op die van 8 spelers. Echter lijkt het er op dat er bij deze competitie er geen degradatie en promotie mogelijk is. Er komt nog een OSBO vergadering waar er gestemd moet worden. Beide competities worden van maandag t/m vrijdag gespeeld. Je kunt je ook voor beide opgeven.

Wij willen ook volgend jaar weer een aantal jeugdteams laten meedoen (alleen mogelijk bij de OSBO comeptitie). Dit zijn teams met spelers die jonger zijn dan 18. In een jeugdteam kunnen zowel senioren als jeugdspelers meespelen.
Wil je meespelen in een jeugdteam ( speelt bijna altijd op vrijdagavond, uit en thuis) kan je dit ook aangeven.

Als laatste deelname aan de KNSB beker en Osbo-cup. Dit zijn wedstrijden met teams van 4 spelers  die een knock-out competitie spelen. Bij beide competities kunnen alle klasses deelnemen. Er wordt in 1 poule gespeeld. Je kunt dus zowel een team treffen uit de laagste als uit de hoogste klasse.

Mochten er toch vragen zijn, mail mij dan via

Met vriendelijke groet,
Steven

Foto's