Girls Only Toernooi in Apeldoorn een succes
Zaterdag 20 mei werd een Girls Only Toernooi georganiseerd door Sylvia van Ark, ondersteund door vrijwilligers van De Schaakmaat. Sylvia maakt deel uit van DenkTankBreed, een vrijwilligersgroep die allerlei activiteiten voor de wijken Osseveld/Woudhuis organiseert. Het was een heel gezellig toernooi met meiden uit Apeldoorn en omgeving. Als de meiden klaar waren met een partijtje konden ze een simultaan spelen tegen WGM en Chess Queen Anne Haast of lekker even knutselen.
Voor ouders en lesgevers was er een interessante workshop van Anne Haast, waarin ze vertelde over verschillende werkvormen bij schaaklessen voor kinderen. Leerzaam en leuk! 
Schaakmater Katja Tangarife Ramirez won het toernooi met overmacht met 7 uit 7. Goede tweede was Faya Damen van schaakclub De Stelling uit Oosterbeek, waar ze nog maar 4 maanden op zit. In de gaten houden dus! Fenna van de Greft van De Schaakmaat werd netjes 3e. Ook Schaakmater Fieke Adams deed mee en haalde keurig 3,5 uit 7. Er deden veel Apeldoornse kinderen mee, waaronder 3 kinderen van de Koningin Wilhelmina School, waar net een schoolschaakclub is gestart. Extra prijzen waren er voor kinderen die maximaal les hebben in stap 2+. Olivia Brouwer won in deze categorie, Joyce van Langen werd 2e en Rebecca van de Pol won van de kinderen die stap 1 doen.
Dit knusse toernooi, waarin de meisjes heel sportief en leuk met elkaar omgingen en de stilte tijdens het schaken als vanzelf werd bewaard, is zeker voor herhaling vatbaar.

        

Foto's